Bezglutenowe placuszki z cukini

Jest mnóstwo przepisów na placuszki z cukinii, ten mi się spodobał, ponieważ placuszki są bezglutenowe. Zapraszam!

SKŁADNIKI:

1 młoda cukinia

1 jajko

3 łyżki płatków owsianych

1 łyżka mąki ziemniaczanej

cebula

przyprawy wg uznania:

bazylia, czarnuszka, oregano, szczypiorek, czosnek etc.

sól i pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

  1. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach, posolić i odstawić na 15 minut.
  2. zrumienić na patelni cebulkę razem z czosnkiem
  3. cukinię dobrze odcisnąć z wody
  4. do cukinii dodać płatki owsiane, jajko, mąkę ziemniaczaną i przyprawy.
  5. dobrze wymieszać, formować placuszki i piec na oleju z obu stron po kilka minut do zrumienienia
  6. podawać na zimno lub na ciepło.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *