CHŁODNIK

Na pamiątkę nadzwyczaj upalnego, niezwykle suchego lata 2018 …. .

SKŁADNIKI:

1 pęczek botwinki
2 ogórki gruntowe
kilka rzodkiewek
czosnek
koper
szczypiorek
1 kefir lub maślanka, można dodać trochę jogurtu
pieprz i sól do smaku.

WYKONANIE:

Botwinkę umyć pokroić na drobno, również buraczki, wrzucić na osolony wrzątek podgotować 5-10 minut.
Ogórki gruntowe obrać ze skórki i pokroić w kostkę, tak samo postąpić z rzodkiewką, koperkiem i szczypiorkiem. Wszystkie warzywa zmieszać , dodać kefir, można zmieszać z jogurtem lub maślanką , dodać do smaku pieprz, sól i 1 ząbek czosnku (lub więcej jeśli macie ochotę).

Zasiąść i zajadać w czasie upalnego popołudnia! Yummi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *