smaczna przekąska na imprezkę lub jako starter.
SKŁADNIKI:
3 zgrabne bakłażany
3 duże pomidory
ser parmezan do posypania
P&S
oregano
płatki chilli
olej do smażenia
WYKONANIE:
Bakłażany umyć i pokroić w plastry. Jedną stronę posmarować oliwą posolić i popieprzyć, posypać oregano i płatkami chilli. Na blaszce ułożyć papier do pieczenia i plastry bakłażana przyprawami do dołu. Na 1 blaszce zmieści się 5×5 plastrów. Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 st. przez 10 minut.
Wyjąć z piekarnika, plastry odwrócić, przyprawić tak samo i ułożyć na każdym bakłażanie gruby plaster pomidora, posypać serem i wstawić do piekarnika na kolejne 10 -15 minut. Podawać na ciepło lub zimno.
p.s. można też bakłażany przyprawione wcześniej zgrillować na patelni, a przed podaniem upiec z pomidorem, posypane serem.
Bardzo prosta i smaczna przystawka.