taka trochę inna babka, łatwa i przyjemna….
SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki wiórek kokosowych
1 1/4 drobnego cukru do wypieków
1 szklanka oleju
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
5 dużych jajek
1 szklanka mleka kokosowego
otarta skórka z 1 cytryny
WYKONANIE:
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe.
Zmiksować olej, cukier i ekstrakt z wanilii oraz jajka dodawając jedno po drugim. Następnie dodać 1/3 suchych składników (mąka, wiórki, proszek), wymieszać łyżką, dodać połowę mleka i tak na przemian do wyczerpania. Na końcu dodać otartą skórkę z cytryny.
Piec w 160 st przez ok. 50-55 minut na termoobiegu.
Można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami…. .