Ostry, ale smaczny, z Londynu, warto spróbować.
SKŁADNIKI:
1 cebula pokrojona w kosteczkę
2-3 ząbki czosnku zmiażdżone
dobra garść pieczarek pokrojonych w plasterki
pomidory bez skórki pokrojone na drobne cząstki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 czerwona papryka drobno pokrojona
trochę groszku zielonego, może być z puszki
do smaku chili, pieprz i sól.
Pierś z kurczaka pokrojona na mniejsze kawałki
WYKONANIE:
Pierś natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, papryką (wedle uznania) i osmażyć w rondlu na rozgrzanym oleju.
Po chwili wyjąć z rondla, odłożyć na bok.
Następnie wrzucić cebulę i czosnek, smażyć, uważać by cebula nie zbrązowiała, a czosnek by się nie przypalił, po 2 minutach dodać pokrojone w plastry pieczarki, usmażyć. Gdy będą gotowe wyjąć z rondla na talerz a na olej wrzucić paprykę, gdy się podsmaży dodać pomidory.
Następnie połączyć wszystkie składniki, dodać chili, pieprz i sól, na końcu wrzucić kurczaka, wymieszać, pogotować jeszcze kilka minut i gotowe!
To jest yummie!